| Home | Wie zijn wij? | Wilt u kopen? | Wilt u verkopen? | Gastenboek | Kontaktgegevens |
Immo Tenerife - Eigendom Kopen - VisaVerde CS S.L.
  Nederlands sprekende makelaar op Tenerife sinds 1994. Goed en gedegen advies.

  Inbeslagnames | Luxe | Aanbevelingen | Prijsverlagingen | Nieuw | Niet Beschikbaar | Verkocht
Belgisch Vastgoedmakelaar Tenerife
 Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend kontakt met ons opnemen. visaverde.com propiedad-en-tenerife.com makelaar-in-tenerife.com immobilier-tenerife.com tenerife-immo.be nieruchomosci-na-teneryfie.com immobilien-auf-teneriffa.com tenerife-immobili.com visaverde.ru 

Onroerend goed kopen, stap voor stap in Tenerife - Wat gebeurt er als uw akte gepasseerd is? - Kopen met een Spaanse hypotheek


Het is een goed idee om te beginnen met het bepalen van uw budget voordat u aan uw zoektocht naar het juiste onroerend goed begint. Het is ook verstandig om te bedenken hoe u het onroerend goed zou willen financieren: met een hypotheek in Nederland, met een Spaanse hypotheek of op een andere manier.

Hou er rekening mee dat de meeste spaanse banken, aan niet-ingezetenen van Spanje, maximaal 65 tot 70% van de taxatiewaarde aan hypotheek kunnen verstrekken.

Er zijn heel veel makelaars in Tenerife, waarvan een aantal met een goede reputatie die reeds jaren zaken doen op het eiland.

Veel makelaars hebben op hun internetpagina een Gastenboek waarin u de ervaringen van hun klanten kunt lezen en zich zo een beeld kan vormen van deze makelaar. Een goede makelaar kan u altijd referenties geven.

Kies een makelaar waar u zich bij op uw gemak voelt en die uw verzoek tot informatie snel en nauwkeurig beantwoordt.


Dan komt het leukste gedeelte! estate agents in tenerife

U komt naar Tenerife en samen met de makelaar bezichtigt u de onroerende goederen die u graag wilt zien en die u van te voren heeft uitgezocht.

Terwijl u geniet van uw aankoop, maakt uw makelaar deze officiŽel in de vorm van een voorlopig koopcontract.

In dit document worden alle afspraken vastgelegd en er staat in ieder geval in vermeld dat als de koper afziet van de koop, de koper zijn aanbetaling verliest en als de verkoper besluit niet meer te verkopen zal de koper zijn aanbetaling terug krijgen en meestal zelfs nog een extra compensatie. Vervolgens ondertekenen beide partijen het koopcontract.

In Tenerife is het normaal dat u een aanbetaling doet van 10% van de verkoopprijs en na het ondertekenen van het voorlopig koopcontract heeft u 7 werkdagen tijd om dit bedrag te betalen.

Uw makelaar gaat nu alle documenten verzamelen aangaande het onroerend goed en zal alles goed controleren, b.v. of er geen schulden meer op het onroerend goed rusten. Uw makelaar zal de eigenaar dan ook vragen om aan te tonen dat alle rekeningen voor water, licht, enz. zijn betaald. Mocht er nog iets openstaan dan moet de verkoper dat alsnog voldoen.

Uw makelaar zal u in contact brengen met een lokale bank en u helpen om een niet-residenten rekening te openen. Daarnaast zal hij ook met u samen een NIE-nummer aanvragen. Dit is een verplicht spaans persoonlijk identificatienummer dat u nodig heeft bij b.v. de aankoop van onroerend goed, een auto enz.

De volgende stap is het plannen van de datum waarop de koopakte kan passeren bij de notaris. Normaal gesproken moet dat binnen 60 werkdagen na het ondertekenen van het voorlopig koopcontract gebeuren.

De koper moet er voor zorgen dat het benodigde kapitaal minimaal 5 dagen voor het passeren van de akte op zijn spaanse rekening beschikbaar is.

Op de grote dag van het passeren van de akte zal uw makelaar u helpen met het contact met uw bank en u vergezellen naar de notaris. Voordat u de akte (Escritura) ondertekent zal de notaris een zgn. Nota Simple opgevraagd hebben waarop te zien is wie de huidige eigenaar is en of er eventueel nog schulden zijn, een laatste controle voor het tekenen.

Na het tekenen moeten de kosten betaald worden. Klik hier om te zien wat er gebeurt nadat de akte is gepasseerd.

Onroerend goed kopen, Stap voor Stap in Tenerife Deze informatie is uitsluitend bedoeld als richtlijn en men kan er geen rechten aan ontlenen.


VisaVerde Consultancy Services S.L. - B107 Garden City, Playa de las Americas, San Eugenio Bajo, 38660, Tenerife. tel: +0034 922794214.

bouwgrond te koop, tenerife immo, huis te koop, woning te koop, eigendom kopen, immo te koop, aankoop appartementen, immobili√ęn,
investeren, vastgoed, immo belgi√ę, immobilien, vakantiewoningen, woonstee tenerife, immobili√ęnmakelaar, eigendom verkopen tenerife.